Geen vervolging theatereigenaar om brand (VIDEO)

Het Openbaar Ministerie in Den Bosch gaat de 33-jarige Jan-Paul B., de eigenaar van theater Palazzo in Grave, niet vervolgen voor brandstichting. Het onderzoek heeft volgens het OM niet genoeg wettig en overtuigend bewijs opgeleverd om de man strafrechtelijk aansprakelijk te kunnen stellen.

Vastgebonden

In de nacht van zondag 26 op maandag 27 april verwoestte een grote brand het theater aan de Maasstraat. Kort daarvoor zou de eigenaar overvallen en vastgebonden zijn door onbekende mannen. De zaak kreeg veel aandacht, onder meer in Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. De politie heeft diverse scenario’s onderzocht.

Valse aangifte

In de loop van het onderzoek kwam de eigenaar als verdachte naar voren. Op 9 november 2015 heeft de man zich gemeld op het politiebureau waar hij werd aangehouden op verdenking van brandstichting, het doen van een valse aangifte, verzekeringsfraude en het benadelen van de verzekeraar door de brand.

Onderzoek stopt

De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de verschillende verklaringen die de man aflegde over de brand, en tegelijkertijd heeft er veel technisch onderzoek plaatsgevonden. Wat de precieze oorzaak is van de brand is nog steeds niet duidelijk geworden.

Maar zeker is dat onderzoek nu niet genoeg wettig en overtuigend bewijs heeft opgeleverd om de eigenaar van het theater strafrechtelijk te kunnen vervolgen. Het onderzoek naar de brand gaat niet verder. Zodra er nieuwe aanwijzingen zijn kan besloten worden dit verder te onderzoeken. Aldus et Openbaar Ministerie.

Zie de eerdere berichten:

Eigenaar theater zelf aangehouden voor brand

Politie geeft signalementen brandstichters

Raadselachtige brand in theater Grave (VIDEO)