Geen Satudarah-lid bij wapens Amsterdam (UPDATE)

De politie heeft bij doorzoekingen op maandag in woningen in Amsterdam twee automatische geweren en een handvuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. Twee mannen van 62 en 53 en een vrouw van 57 zijn aangehouden.

7.62

Naar aanleiding van een tip die binnenkwam via 112 trof de politie in een woning de twee vuurwapens aan van het merk CZ type VZ58, drie magazijnhouders met patronen. Het wapen is te vergelijken met een AK-47 en wordt een aanvalsgeweer genoemd. De munitie is 7.62×39mm, dezelfde als in een Ak-47 Kalashnikov wordt gebruikt. Die munitie is in Amsterdam geregeld ingezet bij liquidaties.

Satudarah

Er is ook een geringe hoeveelheid harddrugs gevonden. In de andere woning trof de politie een handvuurwapen en eveneens een geringe hoeveelheid harddrugs aan. In beide woningen trof de politie kleding aan van Satudarah MC.

In tegenstelling tot wat de politie eerder meldde is de 62-jarige verdachte geen lid van Satudarah MC. Hij is samen met de 57-jarige vrouw in verzekering gesteld. De 53-jarige man is direct  heengezonden en is niet meer verdacht.