Gehamer uit cel El Chapo goed te horen (VIDEO)

Voor de beruchte Mexicaanse drugsbaron Joaquin ‘El Chapo’ Guzman uit zijn cel ontsnapte, waren er bouwwerkzaamheden uit zijn cel te horen. Dat blijkt uit geluid dat bij de al eerder vrijgegeven bewakingsbeelden hoort. Guzman had het geluid van zijn tv flink hard gezet om het geluid te masceren, maar toch valt er duidelijk gehamer te horen. Video na de klik.

De Mexicaanse tv-zender Televisa heeft de geluidstrack van de bewakingscamera in handen gekregen. Ook zijn er beelden te zien van de controlekamer van de gevangenis, waarin alle beelden van de bewakingscamera te zien zijn. Daar wordt niet gereageerd als het gehamer klinkt of als Guzman uit zijn cel verdwijnt. 22 minuten na zijn ontsnapping wordt er pas actie ondernomen.

Gat in de vloer

Op de beelden is te zien hoe Guzman verdwijnt in het douchegedeelte van zijn cel. Daar is een korte muur opgetrokken om hem wat extra privacy te geven, maar hij is nog wel te zien als hij onder de douche staat. De vloer onder de douche is echter weggesloopt en leidt naar een tunnel waardoor Guzman kon ontsnappen.

Het gehamer dat in de video te horen is, zijn waarschijnlijk de handlangers van El Chapo die een gat in de vloer breken. Bekijk de video hier onder, waarop ook te zien is hoe de bewakers ontdekken dat Guzman verdwenen is.

Lees ook:

Vier personen aangeklaagd om ontsnapping Chapo

‘El Chapo reist in vliegtuigjes en per bus’

Foutje op Twitter: zit El Chapo in Costa Rica?