Geheimhouder geeft tip over moord Borst

Een psychiatrische patiënt die in een ggz-instelling verblijft is mogelijk betrokken bij de moord op oud-minister Els Borst. De tip kwam via misdaadjournalist Peter R. de Vries bij de politie terecht. Dat meldt Nieuwsuur maandagavond.

Tip

Peter de Vries: ‘Het is een tip die ik via een geheimhouder heb gekregen. Dat is iemand die zich daarom niet bij de politie wilde melden, maar wel aan mij het hele verhaal heeft willen doen.’ Een geheimhouder is iemand die in zijn beroep verplicht is tot geheimhouding, zoals een arts, advocaat of psycholoog. De politie wilde niet reageren op het nieuws.

Oproep

Els Borst is door buren dood gevonden op maandag 10 februari van dit jaar. De politie liet al in oktober in het tv-programma Opsporing Verzocht weten op zoek te zijn naar iemand met een psychische stoornis. De politie deed in het programma een oproep aan zorg- en hulpverleners, mantelzorgers of andere personen die te maken hebben met mensen met een psychische stoornis en die mogelijk informatie hebben over de moord op Borst, zich te melden bij het onderzoeksteam.

Verklaring

Ggz-instelling Altrecht heeft een verklaring op zijn website geplaatst naar aanleiding van de oproep aan medisch geheimhouders. De vraag is nu wat het politieonderzoek naar de zaak op gaat leveren. Tot nu toe zijn geen psychiaters of andere zorgverleners rechtstreeks benaderd, maar de hoofdofficier van justitie is persoonlijk langs gegaan bij directeuren van ggz-instellingen in de regio Bilthoven om hen over het onderzoek te informeren.

Zie Nieuwsuur.