‘Geknoei met telefoon in moordzaak rond ripdeal’

Uit de telefoongegevens van de 30-jarige verdachte in de zaak rond de moord van Joey Moes, zou blijken dat de verdachte niet op de plaats was waar Moes werd vermoord. Dat beweerde zijn advocaat op de pro-formazitting van vrijdag. De telefoongegevens zijn echter niet meer te achterhalen omdat de politie de telefoon verkeerd zou hebben onderzocht.

Uit de telefoongegevens blijkt wel dat er zeven minuten voor Moes werd vermoord, een sms-bericht is verstuurd vanaf de telefoon van de verdachte naar Moes, schrijft RTV Oost. Het slachtoffer moest naar de plaats komen waar hij uiteindelijk werd doodgeschoten. De twee mannen hadden ruzie over een partij harddrugs, de verdachte was niet tevreden over de kwaliteit van de door Moes geleverde drugs.

Drugs voor Sam

Maar volgens de verdachte was hij op het moment van de moord helemaal niet in de wijk waar de moord plaatsvond. Hij zegt dat hij op dat moment een partij drugs aan ene ‘Sam’ overdroeg. Wie die Sam is, is onduidelijk. Maar telefoongegevens kunnen die bewering ondersteunen, aldus de advocaat.

Maar na de arrestatie van de verdachte heeft de politie de telefoon onderzocht. De politieman heeft daarbij alle bestanden op de telefoon gewist. Justitie probeert nu via fabrikant LG de gegevens terug te krijgen, omdat LG een kopie van de gegevens op de telefoon heeft. Het is niet duidelijk of op die manier de gegevens daadwerkelijk terug komen.

Compositietekening

De advocaat van de verdachte probeert nu op een andere manier aan te tonen dat zijn cliënt op het moment van de moord een partij drugs aan ‘Sam’ gaf. Er is daarom een compositietekening gemaakt die moet helpen de man te vinden. Ook is een vijftal getuigen opgeroepen die mogelijk meer over Sam weten.

De advocaat vroeg de rechter het voorarrest van zijn cliënt op te heffen omdat hij niet de dader zou zijn. De rechtbank wees dat verzoek af, omdat er verklaringen zijn waaruit blijkt dat de verdachte Moes in opdracht vermoordde. Hij zou bovendien vaker met een vuurwapen zijn gezien. Volgens de rechtbank is dat bezwaarlijk genoeg om de verdachte langer vast te houden.