Boete om Angels weg te krijgen

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam probeert de Amsterdamse Hells Angels met dwangsommen weg te krijgen uit een pand aan de Humberweg in het Amsterdamse Westelijk Havengebied. Volgens de burgemeester gebruiken de Angels de bovenverdieping als clubhuis. Het pand heeft een bedrijfsbestemming, een clubhuis inrichten is verboden. Dat schrijft Het Parool woensdag.

De Hells Angels hebben het pand voor vier ton aangekocht – precies het bedrag waarvoor de gemeente de MC eerder uitkocht om het oude Angel Place aan de H.J.E. Wenckebachweg in Amsterdam-Oost te kunnen slopen.

Vroeger zat er aan het pand aan de Humberweg een garage. Het ligt niet ver van het NS-station Sloterdijk.

De gemeente oordeelt dat de Hells Angels er een clandestien clubhuis van hebben gemaakt, dat binnen ook van alle uiterlijke tekenen van een Hells Angels hoofdkwartier zou zijn voorzien, en van een bar.

Controleurs van de gemeente kregen geen toestemming de bovenverdieping te betreden. De ruimte is met een cijferslot afgesloten. Op dinsdagavond zou als vanavond een clubavond worden gehouden.

Op 26 april is een brief aan de MC verstuurd waarin staat dat als de gemeente constateert dat de leden zich verzamelen in het pand dwansommen worden opgelegd van 20.000 euro per overtreding, met een maximum van een ton.