‘Geliquideerde man is Derkaoui van der Meijden’

Volgens Het Parool is de man die maandavond na een schietpartij is overleden beroepscrimineel Derkaoui “Pirki” van der Meijden. De 34-jarige Amsterdammer werd verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij in de Staatsliedenbuurt in 2012.

Twee plekken

Aan de hand van getuigenverklaringen is op te maken dat er maandagavond op twee verschillende plekken op Van der Meijden is geschoten. In eerste instantie een salvo kogels op de Zeeburgkade. Het slachtoffer is daarna over de Entrepotbrug naar de Borneokade gerend, op de voet gevolgd door twee mannen in donkere kleding. Op de Borneokado is wederom geschoten.

Van der Meijden liep daarbij verschillende verwondingen op en is naar het ziekenhuis vervoerd, daar is hij later die nacht overleden. Op het moment van de schietpartij droeg hij een kogelwerend vest.

Staatsliedenbuurt

Volgens onder anderen Benaouf A. heeft Van der Meijden de Amsterdamse crimineel Patrick Brisban doodgeschoten in Diemen. Volgens A. zijn Van der Meijden en zijn beste vriend professionele huurmoordenaars. Na de liquidatie van Brisban zou de 34-jarige Amsterdam later die maand betrokken zijn geweest bij de schietpartij in de Staatsliedenbuurt waar A. het belangrijkste doelwit was, maar wist te ontkomen.

Lees hier alles over de liquidaties in de Staatsliedenbuurt.