Geliquideerde man is Belgische drugscrimineel

De 29-jarige man die om het leven kwam nadat hij vrijdagavond in Rotterdam was neergeschoten is volgens Belgische media Samir B. uit Deurne. Hij is een veroordeelde Belgische drugscrimineel die coke smokkelde vanuit de haven van Antwerpen.

Drie jaar cel

De Nederlandse politie kon afgelopen weekeinde al melden dat het om een man uit België ging. De krant Het Laatste Nieuws  bericht vandaag dat het om Samir B. moet gaan, een drugscrimineel die in 2015 nog werd veroordeeld tot drie jaar cel. De krant baseert zich in haar berichtgeving op ‘bronnen in de stad Antwerpen’. De man zou om aan zijn gevangenisstraf in België te ontkomen, eerder naar Nederland zijn gevlucht. Betrouwbare bronnen melden aan Crimesite dat het inderdaad om Samir E. B. gaat (met volle initialen, red.).

Coke

De Gazet van Antwerpen meldt dat hij in 2014 werd betrapt in de haven van Antwerpen met een lading coke van 56 kilo. De rechter veroordeelde hem hiervoor, samen met een man uit Wilrijk, die 9 jaar kreeg. Deze 35-jarige Michael H. werd door de rechter gezien als de organisator van het ‘uithalen’ van de coke door een aantal mannen, die ook straffen kregen. De Gazet claimt dat Samir E. B. juist de leider van de organisatie was.

Supermarkttas

Meerdere kogels maakten vrijdag rond half elf in de avond een einde aan het leven van E. B., die nog wel aanspreekbaar was voor de politie na de aanslag op zijn leven in de Socratesstraat in Rotterdam. De man stief zondag alsnog aan zijn verwondingen. Getuigen zagen na de schietpartij een donkere man met een rode supermarkttas de crime scene verlaten. De politie in Rotterdam is inmiddels een groot onderzoek gestart, en probeert onder meer via bewakingscamera’s de dader te achterhalen.

Tweede Belgische slachtoffer

E. B. was overigens de tweede Belg die in 2017 in Nederland werd geliquideerd. Op 21 september werd in Spijkenisse de Belg Stefaan Bogaerts doodgeschoten. Bekijk hiervoor op Crimesite ook de Liquidatielijst 2017.

Lees hier meer

Slachtoffer schietpartij Rotterdam overleden (UPDATE)