‘Geliquideerde man was net vrij’ (UPDATE)

De man die zaterdagavond in Spijkenisse werd doodgeschoten, was net vrij na een veroordeling van een celstraf van zes jaar. Het zou gaan om de 40-jarige Antilliaan Vernon P. Dat meldt het Algemeen Dagblad. Maandag meldt de politie dat de vluchtauto van de vermoedelijke schutter zondag is aangetroffen. Video na de break.

Het slachtoffer is zaterdagavond op een parkeerplaats voor zijn woning in De Akkers in Spijkenisse doodgeschoten. De politie zei kort na het incident te weten wie de vermoedelijke dader is en dat het slachtoffer door meerdere kogels is geraakt.

Getuigen gaven aan dat de verdachte gevlucht was in een donkerkleurige Toyota Aygo. Deze auto vond de politie zondagavond 4 augustus terug op de Lekstraat in Rozenburg.

Het AD meldt dat het slachtoffer, de 40-jarige Vernon P., in 2008 is veroordeeld tot een celstraf van zes jaar en dat hij pas onlangs op vrije voeten is gekomen. P. Zou in 2007 verantwoordelijk zijn geweest voor een schietpartij in café El Hombre. Daarbij zouden meerderen gewonden zijn gevallen.

Buurtbewoners zeggen volgens het AD dat er toentertijd al wraak zou zijn gezworen in verband met die schietpartij. Anderen zeggen dat het mogelijk ook met drugs te maken kan hebben. Er zou veel worden gehandeld in drugs in de wijk De Akkers.

Hieronder beelden van RTV Rijnmond.

{youtube}cEZBoj79Z-w{/youtube}