Gelredome-directeur heeft bekend

De voormalig GelreDome-directeur Jasper van A. (47) heeft bekend zijn vrouw Frederieke Warburg (45) in de nacht van 28 op 29 november in de slaapkamer met een honkbalknuppel te hebben doodgeslagen. Hij deed dat in een woedeaanval tijdens een ruzie. Het gebeurde terwijl hun drie dochters lagen te slapen. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

Volgens de krant heeft het Openbaar Ministerie het onderzoek naar de moord op de Arnhemse sportinstructrice en ambtenaar van de burgerlijke stand afgesloten. De gevangenhouding van Van A. is door de raadkamer in Arnhem verlengd tot aan de zitting van de rechtbank, die half maart zal plaatsvinden. Van A. wordt doodslag of moord ten laste gelegd.

De vrouw was in bed al klinisch dood was. Een trauma-arts die met helikopter vanuit het Radboudziekenhuis Nijmegen naar de woning was overgevlogen, kon niets meer doen. Dezelfde dag overleed Frederieke Warburg aan haar verwondingen.

Van A. belde na de doodslag zelf  met 112 en bekende vrijwel direct zijn vrouw om het leven te hebben gebracht.

De drie kinderen zijn bij een pleeggezin in Arnhem ondergebracht. Het gezin heeft van de rechtbank het voogdijschap over de minderjarige meisjes toegewezen gekregen.

Van A. zal door het stichtingsbestuur van het Gelredome worden ontslagen.