Zakenman gemarteld met drilboor bij woningoverval

Een 38-jarige man die slachtoffer werd van een woningoverval in het Drenthse Drouwenerveen blijkt te zijn gemarteld door zijn drie gewapende belagers, zo berichten het Dagblad van het Noorden en De Telegraaf.

Buitencategorie

De mannen hadden zich bij binnenkomst voorgedaan als een arrestatieteam van de politie. De kranten hebben meerdere bronnen die erover spreken dat de man daarna werd bewerkt met een drilboor, kennelijk om hem informatie af te persen. Een en ander gebeurde tussen 22.00 en 23.00 op zondagavond 10 februari.

De politie spreekt over een zaak van de ‘buitencategorie maar wil niets over de toedracht naar buiten brengen, ook omdat het gaat over daderkennis. Informatie geven zou het onderzoek en de vervolging in de wielen kunnen rijden. Er werken permanent 15 rechercheurs aan de zaak.

Italië

Het gewonde slachtoffer is Tjeerd H. die in bitcoins zou handelen. Hij woonde en werkte eerder in Italië en Thailand. Uit het kadaster zou blijken dat de woonboerderij is aangekocht met een betaling zonder hypotheek. De eigenaar staat ingeschreven op een adres in Italië. Transacties met bitcoins zijn mits goed uitgevoerd moeilijk te traceren voor autoriteiten. Daarom worden bitcoins geregeld gebruikt voor witwassen en drugstransacties.