Gemaskerde rippers aangehouden

De politie heeft maandagochtend rond 03.30 in Eindhoven vier gemaskerde mannen aangehouden. Ze worden verdacht van een poging een wietkwekerij te overvallen in een woning aan de Rielseweg. De bewoner van het huis waar de wietplantage was gevestigd is ook door de politie aangehouden. De agenten waren getipt door een oplettende getuige. 

De getuige had de politie gebeld met de melding dat vier gemaskerde mannen probeerden in te breken in een woning aan de Rielseweg. Toen de politie ter plaatse kwam konden drie verdachten worden aangehouden. Een vierde man probeerde met een bestelbus te vluchten. In de buurt werd inbrekerswerktuig gevonden en in de bestelbus werden tassen met hennepresten aangetroffen.

Ontmanteld

De vier verdachten zijn een 22-jarige en 26-jarige man uit ’s-Hertogenbosch, een 32-jarige man waarvan de woonplaats onbekend is en een 50-jarige man uit Rotterdam. De verdachte die in de woning werd aangehouden waarin de wietkwekerij was gevestigd, is een 60-jarige man. De wietkwekerij is ontmanteld.