Gemeente verliest tonnen bij koop seksclub

De Brabantse gemeente Gilze en Rijnen verliest naar schatting drie tot vijf ton op de aankoop van seksclub Badda Bing in Hulten. Dat valt in een memo te lezen die zondag door het gemeentebestuur aan fractievoorzitters is gestuurd.

No Surrender

De seksclub zou eigenlijk het hoofdkwartier van motorclub No Surrender worden. Maar om dit te voorkomen en om te zorgen dat geen seksexploitant of criminelen het pand in handen zouden krijgen, is het pand vorige maand in het diepste geheim door de gemeente gekocht.

Stilgehouden

In een gesprek met het ANP onthult burgemeester Jan Boelhouwer dat de eigenaar van het pand niets werd verteld over dat de gemeente de mogelijke koper was. Het vermoeden bestond dat de eigenaar geen zaken wilde doen met de gemeente.

Na taxatie in opdracht van de gemeente blijkt het pand in huidige (geruïneerde) staat vier tot vijf ton waard. De gemeente heeft het pand voor ruim een miljoen euro –exclusief kosten en belasting- aangekocht. Het is alleen mogelijk dit verlies te beperken als het pand spoedig wordt gesloopt en de grond gebruikt gaat worden voor woningbouw.

In de memo schrijft Boelhouwer dat het vanuit bedrijfseconomisch oogpunt niet het meest aantrekkelijke pand was om aan te kopen, maar dit pareert hij met dat er veel geld kan worden bespaard op toezicht en controle nu het pand in handen van de gemeente is.

Satudarah

In het pand heeft zich eerder al het een en ander afgespeeld. In 2006 vond er een dodelijke schietpartij plaats. Vorig jaar werd na het faillissement van de club er een wietkwekerij en –drogerij aangetroffen. Ook wordt er gezegd dat motorclub Satudarah het er voor het zeggen had.

Minister Opstelten bezocht vorige week de vervallen seksclub om de burgemeester te steunen. Hij noemde de aankoop een ‘stoer en moedig plan’.