‘Gemeente wil huis Vlaardingse voetbaltrainer sluiten’

Bij een woning in Vlaardingen is vorige week zaterdag een explosie geweest. De burgemeester wil het pand nu voorlopig sluiten omdat er gevaar voor de omgeving zou zijn, zo schrijft De Telegraaf. Op 3 augustus vorig jaar werd het pand beschoten. In het huis woont een man die trainer is bij voetbal-amateurclub VFC.

(beeld JBMedia)

Vuurwerk

Bij de explosie van zwaar vuurwerk, afgelopen zaterdag, raakte niemand gewond. Het gezin van Najim N. (58) heeft te horen gekregen dat ze nog drie dagen te tijd hebben om in beroep te gaan tegen het voornemen.

De politie is op zoek naar twee mannen die mogelijk iets met de explosie te maken hebben. De daders van de aanslag in augustus zijn onbekend.

WhatsApp

Er stond in december een 21-jarige man voor de rechtbank omdat hij een WhatsApp zou hebben gestuurd naar N. waarin deze om onbekende reden dreigend om bitcoins wordt gevraagd. De man ontkende het versturen van de app maar kreeg toch een straf van een half jaar cel. Er loopt nu een hoger beroep dat hij heeft ingesteld.

Najim N. zou enige tijd zijn ondergedoken. De Telegraaf schrijft dat de aanslagen volgens bronnen bij de politie ‘drugsgerelateerd’ zijn. Najim N. is overigens geen verdachte.