Gennepenaar (19) onder invloed lachgas rijdt in op politieauto Boxmeer

Een 19-jarige man uit Gennep is zaterdagavond opgepakt op verdenking van poging tot doodslag na het inrijden op een politieauto op de A73 bij Boxmeer. De man was onder invloed van lachgas en had eerder op de dag al een rijverbod gekregen, zo meldt de politie.

Rijverbod

Politieagenten zagen de 19-jarige zaterdag iets voor 23.00 rijden op de A73 vanuit Nijmegen terwijl hij een lachgasballon inhaleerde. Omdat de verdachte eerder op de dag al een rijverbod had gekregen vanwege lachgasgebruik sommeerden agenten hem te stoppen. De Gennepenaar reed vervolgens door.

Tijdens de achtervolging nam hij de afslag Boxmeer, reed een stukje door het dorp om vervolgens weer de A73 richting Nijmegen op te rijden. Daarbij reed hij volgens de politie opzettelijk in op de politieauto, waarna hij doorreed. Kort daarna werd de bestuurder klemgereden en aangehouden.

De verdachte wordt naast de poging doodslag o.a. verdacht van rijden zonder rijbewijs, rijden tijdens een rijverbod, rijden onder invloed, verlaten plaats ongeval en overtredingen in verband met de wet vervoer gevaarlijke stoffen.

https://twitter.com/PolitieBoxmeer/status/1251663091047321600?s=20