George van D. opgepakt door AT

{jcomments off}Hilversummer George van D. is gisteravond door een arrestatieteam van de politie in Hillversum gearresteerd. De aanleiding zou zijn dat Van D. donderdag een verkeersregelaar met de dood zou hebben bedreigd. ‘Ik ben George van D. en ik maak je af,’ zou Van D. de vrijwilliger hebben toegevoegd. Het arrestatieteam plukte Van D. uit zijn auto, maar liet een mede-inzittende ongemoeid, zo meldt een anonieme getuige in de Gooi – en Eemlander. De arrestatie gebeurde op de Buisweg bij station Hilversum-Noord.

De vrijwillige verkeersregelaar tegen wie Van D. bedreigingen zou hebben geuit was ingezet om de avondvierdaagse te begeleiden. Een anonieme getuige schreef over het incident op de website van de Gooi- en Eembode, het gratis huis-aan-huisblad. De getuige schrijft dat Van D. die met een fles bier zijn hand aan het stuur zat een parkeerplaats bij Anna’s Hoeve niet mocht oprijden en blokkeerde daarop met zijn auto de weg.

Twee politie-agenten op de fiets bemoeiden zich ermee. Van D. stapte uit en liep dreigend naar de verkeersregelaar. 

De getuige: ‘Hij zei duidelijk hoorbaar voor iedereen en de politieagent. “ik ben George van D., ik ga uitzoeken waar je woont en ik maak je af, Kankermongool”. De politieagent deed helemaal niets en liet allemaal toe dat de vrijwilliger nogmaals bedreigd werd. “ik maak je af, ik ben George van D. en ik doe het”. De politieagent liet toe dat van Dijk in zijn auto stapte en wegstoof en vervolgens zijn auto op een illegale plek (recht op de stoep) zette.’

Daarna stapte hij uit en schreeuwde opnieuw naar de verkeersregelaar. Tien minuten later reed hij toeterend weg, zijn middelvinger opstekend naar de regelaar.

Later plaatste iemand anders zijn auto op dezelfde plaats. Die werd direct weggestuurd door een motoragent.

Volgens de getuige was de verkeersregelaar ‘ontdaan’ en liet dat merken tegen de agenten.

De getuige schrijft verder op de website:

‘De politieagent zei “doe maar aangifte tegen hem”.  Verkeersregelaar (ik weet wie je bent maar ik noem je niet uit veiligheid), ik hoop dat je doorgaat met je vrijwilligerswerk. Je staat daar in je vrije tijd, kosteloos en dan gebeurt je dit. Morgen sta ik er weer om je te steunen.’

De getuige vindt dat het de burgemeester zou ‘sieren’ als hij hier iets aan zou doen. Inmiddels zit Van D. dus vast.