Gepantserd voertuig ingezet in witwas-onderzoek

Maandagochtend is de politie met een gepantserd voertuig, een zogeheten bearcat, binnengereden op een terrein van een bedrijfspand in Rotterdam. De actie was deel van een witwasonderzoek. Op het terrein werden agenten aangevallen door twee zeer agressieve beveiligingshonden.

Agressief

De aangevallen agenten waren van de hondenbrigade en liepen bijtwonden op. De agenten slaagden erin één beveilingshond onder controle te krijgen. De andere hond was zo agressief, dat de agenten zich genoodzaakt voelden de hond dood te schieten. Eén agent moest naar het ziekenhuis voor behandeling van zijn wonden.

In het bedrijfspand brandde de politie een kluis open.

Stichting

In het grootschalige witwasonderzoek waren er doorzoekingen in vijf woningen en een bedrijfspand in Rotterdam en in Rhoon. Vier vuurwapens, 300.000 contant geld, twee auto’s, kunstwerken, sieraden en horloges werden in beslag genomen. Ook werd beslag gelegd op een woning met een waarde van ruim 3 miljoen.

Het vermoeden bestaat dat er geld is witgewassen via een stichting.

Omdat twee van de vier vuurwapens werden aangetroffen in het bedrijfspand, wordt ook onderzocht of bestuurlijke maatregelen kunnen worden genomen. Er zijn drie verdachten aangehouden: een vrouw van 46 jaar, een vrouw van 20 jaar en een man van 47 jaar zijn aangehouden.