Niets gevonden op boerderij Winsum

UPDATE: na twee dagen zoeken is er niets gevonden op de boerderij. Zie video na de break.

De Groninger Ger B. zou ruim tien jaar geleden aan een getuige hebben gemeld dat hij de in 1998 verdwenen Jolanda Meijer om het leven heeft gebracht. Op de voormalige boerderijen van B. wordt momenteel in Winsum onderzoek gedaan door de politie. Hij zou aan die getuige hebben verteld dat hij de 35-jarige Jolanda daarna in de gierkelder heeft gedumpt. Dat schrijft De Telegraaf dinsdag.

De politie is maandag begonnen met de zoekactie op de boerderijen in Winsum en gaat daar dinsdag mee verder. De tweede gierput is zojuist leeggehaald en er is nog niets gevonden, meldt de politie als laatste.

De politie zei gisteren dat in 2005 binnengekomen informatie over zijn mogelijke betrokkenheid onvoldoende concreet was om eerder uit te rechercheren. Maar het vroegere coldcaseteam had de nu 68-jarige B. toen ook als potentiële verdachte in beeld. Het team beschikte volgens politiebronnen toen al over gedetailleerde informatie en schreef in 2004 een plan van aanpak met adviezen voor een grondig onderzoek tegen B., die tegenwoordig in Drenthe woont. Om onduidelijke redenen voerde de recherche dat tot gisteren niet uit. Hij is officieel vooralsnog geen verdachte, meldt De Telegraaf.

Veehouder Ger B. was in het vizier gekomen vanwege zijn opmerkelijke bekentenis aan een collega van Jolanda. De agrariër had die getuige toevertrouwd de straatprostituee te hebben vermoord en haar in een gierkelder te hebben gedumpt. B. viel het coldcaseteam bovendien op vanwege zijn gewelddadige contacten met prostituees van de Groningse tippelzone die hij steevast in zijn Mercedes bezocht of naar zijn huis in Winsum haalde. Ook Jolanda Meijer werkte daar, aldus De Telegraaf dinsdag. 

{youtube}haESXjGGKWo{/youtube}

Lees ook:

Politie doet onderzoek naar Jolanda Meijer