Gerechtshof behandelt klacht Zaak-Talitha

Woensdag dient bij het Amsterdamse gerechtshof de klacht van de ouders van het 25-jarige meisje Talitha dat in in 2013 door een trein werd overreden. Haar ouders willen dat een politieagent uit Noord-Holland wordt vervolgd voor meineed.

Treintijden

Advocaat Sébas Diekstra stelt dat de agent loog over een vermeend zelfmoordbriefje dat hij in de tas van Talitha zou hebben aangetroffen, nadat haar lichaam bij het spoor in Heerhugowaard was gevonden. Volgens de agent bleek dat uit dat briefje dat ze zelfmoord wilde plegen: er zouden volgens de agent naast treintijden aantekeningen staan over de looproute langs het spoor vanaf NS-station Heerhugowaard en over een hek.

Eén briefje

Toen de familie het bewuste briefje jaren later vond bleken er alleen treintijden op te staan, en stond er niets over een looproute of een hek. De politieman reageerde met de verklaring dat er meerdere briefjes in de tas van Talitha zaten. Dat is in strijd met de verklaring van agenten die ter plaatse de spullen onderzochten. Zij meldden slechts één briefje te hebben gezien. Het kan niet anders dan dat de agent het verhaal uit zijn duim heeft gezogen, aldus Diekstra.

Hoe Talitha aan haar einde is gekomen blijft waarschijnlijk altijd een vraag. Er zijn indicaties dat iemand haar voor de trein heeft gelegd maar alle bewijs is vernietigd, door de aanname dat er sprake was van zelfmoord.

Zie ook:

Familie Talitha stelt OM aansprakelijk voor fouten

Advocaat wil vervolging agent in Talitha-zaak