Getuige beschuldigd van Parachutemoord

Een verrassende wending in het drama van de Parachutemoord. Na een pauze deed de voorzitter van het assisenproces in Tongeren vanmiddag de mededeling dat er gisteren een anonieme brief bij het hof is binnengekomen over de Nederlandse getuige Marcel Somers. De voorzitter zei: ‘Er is een anonieme brief van 6 oktober toegekomen bij het hof van assisen. Het gaat om iemand die zegt dat hij iets meer weet over de zaak en verwijst naar Marcel Somers.’ In de Belgische pers circuleert nu het bericht dat in de brief getuige Marcel Somers wordt beschuldigd van moord. De schrijver zou zeggen dat Somers hem of haar twee weken geleden heeft verteld dat hij de parachute van Els van Doren heeft gesabotteerd, en dus niet de verdachte Els Clottemans. De brief is niet voorgelezen op de zitting.

Volgens de geruchten zou een dronken Somers twee weken geleden op een feestje hebben toegegeven dat hij de parachute van Els Van Doren heeft gesaboteerd. De brief is volgens de openbaar aanklager veiliggesteld voor sporenonderzoek en wordt op dit moment onderzocht door een technisch laboratorium.

Vandaag komen leden van de parachuteclub van Zwartberg getuigen over wat er op 19 november 2006 gebeurde. 

Lees hier over wat de Nederlandse getuige Somers over de toedracht heeft verteld. Somers had een driehoeksrelatie met het slachtoffer Els van Doren en de verdachte Els Clottemans.

De Vlaamse omroep VRT heeft vandaag een reportage over de nieuwe ontwikkelingen.