Getuige: Brabander had Klaas Otto op dodenlijstje

Een man die verdacht wordt van het opdracht geven voor de moord op Peter van der Linde (60, foto) in Breda zou ook No Surrender-oprichter Klaas Otto en chapterbaas Tjeu N. uit de weg hebben willen laten ruimen. Volgens BN/De Stem heeft een getuige dat verklaard.

Chef

De getuige zegt dat Piet S. uit Etten-Leur door liquidaties de chef van de West-Brabantse onderwereld had willen worden. Die getuige is P. V., die zijn verklaring aflegde in de strafzaak tegen Corné R. uit Sprundel, die wordt verdacht van het doodschieten van Peter van der Linden vorig jaar januari.

Brieven

V. heeft Corné R. en Piet S. aangegeven als medeplegers van die moord. Volgens BN/De Stem heeft V. nu zijn verklaringen nader toegelicht in drie brieven aan het Openbaar Ministerie. Maandag was er een pro forma-zitting in de zaak tegen R.. Daar oordeelde diens advocaat dat die brieven de prullenmand in moeten omdat ze niet juist kunnen zijn: ‘de details kloppen gewoon niet.’

De advocaat stelt dat V. ook heeft gezegd dat dat hij de drie brieven heeft opgesteld op verzoek van No Surrender-captain Tjeu N. die vast zit voor een mega-cocaïnevangst bij Zeeuws-Vlaanderen. V. zou in de gevangenis lid zijn gemaakt van die motorclub.

Gesprekken

Maar V. heeft ook verklaard bij de politie dat hij een zestal gesprekken heeft bijgewoond waarin S. en R. de moord op Van der Linde bespraken. En dat staat ook in die brieven. Volgens justitie zijn er ook afgeluisterde telefoongesprekken waarin dit wordt bevestigd.

Overigens zit Piet S. niet vast. R. zit als enige verdachte inmiddels bijna een jaar in voorarrest. Zijn advocaat noemt ook het overige bewijs tegen R., onder meer dna op aangetroffen hulzen, zwak. De inhoudelijke behandeling zal niet voor het najaar zijn.

Zie de voorgaande berichten:

‘Tunnelvisie in onderzoek naar liquidatie Breda’

Weer een verdachte van liquidatie Breda vrij

Verdachte ontkent betrokkenheid liquidatie Breda

‘Klaas Otto wordt vervolgd voor liquidaties’

Moordverdachte Van der Linde alweer vrij