Getuige gegijzeld in moordzaak Van Dillenburg

De vriendin van de hoofdverdachte in de moordzaak uit 2002 op Patrick van Dillenburg is vastgezet door de rechtbank. De vrouw uit Nederhemert wordt gegijzeld omdat ze weigert te getuigen terwijl ze dat verplicht is, aldus het Brabants Dagblad.

Zinnen uit gesprekken

Volgens de rechtbank komt de vrouw van Ad K. geen verschoningsrecht toe. De vrouw zit al sinds vorige week maandag vast, vorige week woensdag werd dat voorarrest verlengd met twaalf dagen. De precieze reden van de gijzeling wilde de rechtbank van Amsterdam aan het Brabants Dagblad niet zeggen.

Advocaat Vito Shukrula van Ad K., zegt dat de vrouw die maandag is bevraagd over bepaalde afgeluisterde gesprekken. Ze kreeg zinnen uit die gesprekken voorgelegd en wilde niet verklaren als ze niet de context van het gehele gesprek onder ogen kreeg. De rechtbank vat dat op als een weigering te verklaren.

Zeiljacht

De gesprekken in kwestie zijn ongeveer anderhalf jaar geleden opgenomen door undercoveragenten die bij haar langskwamen en vertelden dat ze Ad K. vals geld wilden laten smokkelen met een zeiljacht. De voorwaarde was dat K. open kaart moest spelen over zijn verleden. Toen zou K. hebben opgebiecht dat hij in 2002 drugscrimineel Patrick van Dillenburg ‘voor zijn kop had geknald’. Maar meteen na zijn arrestatie in februari trok hij die bekentenis weer in. Hij was naar eigen zeggen een junk die voor geld alles zou zeggen.

In die zaak zit nog een tweede verdachte vast.

Voorgaande berichten:

‘Rip achtergrond moord Van Dillenburg’ (UPDATE2 VIDEO)