Getuige Holleeder-zaak omgekomen bij visongeluk

Een man die getuige was in verschillende grote rechtszaken is recent bij een visongeluk in Oost-Europa om het leven gekomen. Dat heeft het Openbaar Ministerie aan AT5 bevestigd. Zijn vislijn zou bij het uitwerpen een elektriciteitspaal hebben geraakt. Het gaat om Hidir Korkmaz.

Ongeval

Korkmaz werd bij het ongeluk geëlektrocuteerd. Het OM liet aan AT5 weten dat de lokale overheid uitgaat van een ’tragisch ongeval’. De van oorsprong Turkse Korkmaz bewoog zich met wisselend succes in de Amsterdamse onderwereld.

Endstra

Hidir Korkmaz was getuige in de zaak tegen drie mannen die verdacht zijn van de moord op vastgoedhandelaar Willem Endstra, in 2004. Deze verdachten werden door de rechtbank vrijgesproken. Korkmaz was ook getuige in de zaak tegen Dino Soerel en ook in de lopende strafzaak tegen Willem Holleeder. Ook was hij getuige in de zaak van de zogenoemde snelkookpanmoord.

Korkmaz kreeg bescherming van het Openbaar Ministerie, in ruil voor zijn verklaringen. Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen op de vraag of hij op het moment van zijn overlijden nog beschermd werd door de Nederlandse autoriteiten.