Getuige tattoozaak moet beveiligd

Het Openbaar Ministerie beschikt over een belangrijke getuige in de zaak van de “tattoo-killers” die terechtstaan voor de aanslag op Marlon Dalfour in augustus 2009 in Amsterdam. Dat bleek vanmorgen tijdens een regie-zitting bij de rechtbank in Amsterdam. Deze getuige heeft verklaringen afgelegd in de zaak maar die worden nog niet volledig aan het dossier toegevoegd.

 

 

 

De officier van justitie zei dat nog niet alle verklaringen van de getuige beschikbaar worden gemaakt aan de advocaten omdat ‘de getuige veilig moet zijn.’ Hij benadrukte dat deze getuige, op naam verklaart, geen kluisverklaringen heeft afgelegd en ontkende dat er ‘een deal’ met hem is gesloten. Het gaat om Leen K.

De verdachten – Cor en Brian P. en Henk S. – waren niet aanwezig op de zitting. De officier van justitie zei verder dat de zaak van de vierde arrestant Jurgen T. zal worden gevoegd bij de vier overige verdachten, waarvan Evert Sijahailatua internationaal staat gesignaleerd.

Het OM zegt dat er bewijzen zijn dat de broers Cor en Brian P. en Henk S. samen met de voortvluchtige Evert Sijahailatua de aanslag op Marlon Dalfour hebben voorbereid en gepleegd. De vier zouden zichtbaar zijn op beelden van een observatiecamera bij hun Amstelveense woning aan de Tempelhof voor en na de mislukte aanslag in Amsterdam-West. Op 10 augustus 2009 vertrekken de vier om drie minuten voor tien ’s avonds in drie donkere VW’s Golf en aan het einde van de avond keren ze met twee auto’s terug. Daarna worden de drie aangehouden, Evert Sijahailatua verliest de politie uit het oog.

Annique Slijters – de advocaat van Henk S. – wilde weten hoe de politie bij het onderzoeksteam ‘in beeld’ was gekomen. Officier van justitie Joris Beliën zei dat S. door een observatieteam in het onderzoek naar de dood van Onno Kuut is gefilmd.

Zie ook:

Vierde tattoo-arrestant houdt van auto’s en voetballers

‘Nieuwe tattookiller blijkt celmaatje’ UPDATE