Getuigen en beeld in zaak Dennis Struijk

De politie heeft eerste resultaten geboekt in het onderzoek naar de recente liquidatie van de Eindhovense crimineel Dennis Struijk. Dat onderzoek is nog in volle gang.

Tips

De politie maakt bekend dat ze afgelopen donderdagavond tussen 9 en 11 uur ’s avonds een passantenonderzoek heeft uitgevoerd in de Brabantse plaatsen Best en Son. Tijdens dit buurtonderzoek kreeg ze een aantal tips binnen, die haar in contact bracht met ‘drie interessante getuigen’. Daarnaast zegt de politie in bezit te zijn gekomen van camerabeelden die ze zal gaan bekijken, aldus een bericht in het Eindhovens Dagblad.

Kogels

Precies een week eerder rond die tijd maakten kogels een einde aan het leven van de 35-jarige Struijk, die na een bezoek aan kennissen in Best in zijn witte Volkswagen stapte. Vervolgens werd hij door de ruiten beschoten. Politieagenten haalden Struijk nog uit de auto en probeerden hem te reanimeren, maar dat was tevergeefs.

Staal

Struijk stond in Brabant inmiddels bekend als ‘de man van staal’, omdat hij de laatste jaren meerdere aanslagen overleefde. In 2010 werd hij in zijn huis overvallen, vastgebonden met tie-wraps, en kreeg hij een pistool op zijn hoofd. Een jaar later waarschuwden buren de politie, toen ze mannen in bivakmutsen over zijn schutting zagen klimmen. Ook was er een incident voor zijn deur met een man met een kalasjnikov, waarbij het wapen weigerde af te gaan.

Einde

In 2015 ging het echt mis. Toen werd hij na het verlaten van een feest door meerdere kogels geraakt. Een vriend raakte daarbij lichtgewond. In augustus 2016 raakte hij zwaargewond, toen hij door meerdere kogels werd geraakt, terwijl hij met iemand in een auto meereed. Op 31 augustus van dit jaar kwam er definitief een einde aan zijn leven. Dennis Struijk is in het verleden veroordeeld geweest voor illegale hennepkweek in België, en het witwassen van 200.000 euro.

Lees hier meer

‘Gedode Eindhovenaar overleefde zes aanslagen’

Waarom Dennis S. toch moet verhuizen

Beschoten Eindhovenaar hoeft niet te verhuizen

Groot onderzoek op aanslag Eindhoven (UPDATE)