Getuigen moord Volkan Düzgun blijven gegijzeld

De twee getuigen die justitie in de zaak rond de moord op kickbokser Volkan Düzgun uit Veghel heeft gegijzeld, moeten zeker nog twaalf dagen vast blijven zitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Den Bosch besloten. De getuigen werden vastgezet omdat ze informatie achter zouden houden.

De twee getuigen zouden vrienden zijn van de hoofdverdachte in de zaak, de 21-jarige Pat R. De twee zouden zijn afgeluisterd in een auto met R, die zou hebben verteld dat hij Düzgun heeft vermoord. De twee zeggen dat zij zich niets van het gesprek kunnen herinneren.

De Veghelse kickbokser Volkan Düzgün werd op zaterdagochtend 13 juli 2013 rond 06.30 uur door de buurman dood gevonden in zijn auto bij zijn huis. Düzgün zat nog achter het stuur, maar hij bleek te zijn doodgeschoten. Enkele getuigen, waaronder de buurman, zouden de avond ervoor, rond 23.00 uur, al knallen hebben gehoord. Dat leek op vuurwerk, maar ze zagen verder niets aparts.

De vermoedelijke schutter, de 21-jarige Pat R., is vorig jaar september opgepakt in Vught. Op de dag van de moord zou een auto, die gelinkt kan worden aan R., gezien zijn in de buurt van de woning van het slachtoffer.