‘Gevaarlijke patiënt Den Dolder opgepakt’ (UPDATE)

De patiënt die niet terugkeerde van verlof uit de Dolderse forensische inrichting FPA Fivoor is terecht, zo heeft de politie aan verschillende media meegedeeld. Peter M. keerde zaterdag niet terug van een verlof. Volgens de politie is de man herkend op het NS-station in Breda.

Dordrecht

De politie had woensdagavond zijn foto verspreid omdat de man gevaarlijk kan zijn. De 44-jarige Peter M. moet medicijnen nemen. Hij was al sinds zaterdag weg.

M. kreeg in 2017 een veroordeling voor het dreigen om een explosief te laten ontploffen in het NS-station in Dordrecht. Ook was hij iemand op straat aangevallen. Het gerechtshof in Den Haag heeft hem in 2018 veroordeeld tot een behandeling van een jaar in een psychiatrisch ziekenhuis. M. is psychotisch en lijdt aan schizofrenie.

Resocialisatie

Peter M. zou in de Dolderse kliniek voor overlast hebben gezorgd en ook hebben aangekondigd dat hij zou willen ontsnappen. Hij is afgelopen zaterdag niet teruggekomen van een verlof van drie uur. Hij verbleef op een gesloten afdeling. Hij werkte aan resocialisatie en kreeg stap voor stap meer vrijheden.

FPA Fivoor is kliniek waar ook de moordenaar van Anne Faber, Michael P. verbleef.