Gevangene ontsnapt uit ambulance

In Spanje is de 61-jarige gedetineerde Benito Ortiz Perea (foto) uit een ziekenauto ontsnapt. Ortiz glipte de ambulance uit toen deze terugkwam van het ziekenhuis en bij de gevangenis in Zaragoza stopte. De Guardia Civil die het transport begeleidde was net verdwenen. De gevangenisbewaarders waren nog niet gearriveerd. 

Enige tijd geleden onderging Ortiz in het ziekenhuis Miguel Servet een maagoperatie. Na een kort verblijf in het ziekenhuis was hij weer terug gebracht naar de gevangenis. Daar klaagde hij na verloop van tijd over complicaties, waarop hij opnieuw naar het hospitaal werd overgebracht. Toen hij na het onderzoek weer terugkeerde naar de gevangenis wist hij dus te ontsnappen.

Beruchte misdaadfamilie

Benito Ortiz Perea behoort tot een beruchte Spaanse misdaadfamilie. Hij zit een straf uit van 25 jaar en 8 maanden voor een ontvoering en poging tot doodslag. Hij is inmiddels al drie dagen voortvluchtig. Volgens Spaanse media is Ortiz al de derde zware crimineel die in twee maanden tijd is ontsnapt. De andere twee gevluchte criminelen zijn inmiddels weer opgepakt.