Gevangenen breken tralies met handen open

Zes leden van een criminele organisatie in El Salvador zijn ontsnapt door met hun handen de tralies van hun cel open te wrikken. Het gaat volgens de autoriteiten om ‘zeer gevaarlijke’ mannen, die waren veroordeeld voor levensdelicten en afpersing. Twee van hen zouden inmiddels weer zijn opgepakt.

Zij konden worden opgespoord met behulp van de autoriteiten van buurland Honduras, waar de gevangenen naartoe waren gevlucht.

De zes ontsnapte gevangenen zouden zijn ontsnapt uit een ‘zeer streng bewaakte’ gevangenis bij de stad San Miguel, in het Zuid-Oosten van El Salvador. Ze zouden een belangrijke rol hebben in de groep ‘Mirada Loca’.

Proces zou beginnen

De mannen zaten tijdelijk in deze gevangenis omdat hun proces binnenkort van start zou gaan in de buurt van de gevangenis. De mannen zaten eigenlijk vast in een instelling speciaal voor zware criminelen, waar ze worden geïsoleerd van de buitenwereld.

El Salvador wordt gezien als een van de gevaarlijkste landen ter wereld. Het ligt in Midden-Amerika en is daarom een doorvoerland van drugs van Zuid-Amerika naar de Verenigde Staten.