Gevangenismuur te hoog voor pakketje softdrugs

Vrijdag heeft iemand geprobeerd een pakjes softdrugs over de muur van de gevangenis in Lelystad te gooien. Waarschijnlijk stond er een gedetineerde op de luchtplaats te wachten op de levering. Volgens de politie werd er niet hoog genoeg gegooid.

A6

Bewakers van de penitentiaire inrichting zagen het gebeuren en noteerden het kenteken. Niet veel later zagen politieagenten de auto rijden op de A6 bij Almere. Bij Muiderberg werd de auto gestopt.

In de auto was alleen een heel kleine hoeveelheid softdrugs. De twee inzittenden waren Amsterdammers, wiens identiteit werd opgenomen.

Gefouilleerd

In de gevangenis in Lelystad werden ondertussen gevangenen die op de buitenplaats waren geweest op het moment van het incident gefouilleerd. Er werd niets gevonden. Uiteindelijk vond personeel van de inrichting buiten de muur twee pakjes met kleine hoeveelheden wiet en hasj.

Volgens de politie is er geen bewijs dat de Amsterdammers de drugs hebben geprobeerd te gooien. De twee kunnen wel rekenen op ‘extra aandacht’, zegt de politie op Facebook.