Gevluchte crimineel ontsnapt aan liquidatie (UPDATE)

Een 31-jarige man is zaterdagavond ontsnapt aan een aanslag in Kaatsheuvel. Volgens Omroep Brabant gaat het om een voortvluchte crimineel. Hij werd op de Berndijksestraat onder vuur genomen. Hij raakte gewond aan zijn voet, en is opgenomen aan het penitentiair ziekenhuis.

Update: De Telegraaf meldt op basis van ‘welingelichte bronnen’ dat het gaat om Toon D. uit Tilburg. Hij werd in 2009 veroordeeld voor de moord op Flavio Fadda in 2008. Hij werd tot 12 jaar cel veroordeeld. Afgelopen jaar mocht hij op verlof, maar hij meldde zich daarna niet meer bij de gevangenis.

De man wist zelf te ontsnappen, en had zich verstopt tot de politie kwam. Hij werd onder politiebegeleiding met een ziekenwagen naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie doet onderzoek in de straat waar de schietpartij plaatsvond. De politie heeft niemand opgepakt. Het doelwit is afgelopen jaar ontsnapt uit de gevangenis. Hij moest nog enkele jaren straf uitzitten.

Uitgebrande bestelbus

Na de schietpartij is een brandende Mercedes-bestelbus gevonden in het dorp De Moer, niet ver van Kaatsheuvel. In eerste instantie leek het om een normale autobrand te gaan, maar uit de bus klonken ploffen. Het bleek om munitie te gaan die afging.

Het is nog niet duidelijk of de bus iets met de schietpartij te maken heeft. De politie doet sporenonderzoek in de bus.