‘Gevoelige info toegankelijk voor Mark M.’

De van corruptie verdachte Mark M. die had wel degelijk toegang tot gevoelige informatie bij de politie. Dat melden bronnen rond het onderzoek aan de NOS. Bovendien kon hij die informatie ook nog in de systemen zien nadat hij niet door de AIVD-screening was gekomen.

Inlog

M. zat al op een vertrouwenspositie voordat de AIVD zijn screening rond had. Dat mag weliswaar  niet, maar dergelijke gang van zaken was wel gebruikelijk bij het toenmalige KLPD, melden de NOS-bronnen. Nadat hij zakte voor de screening vergaten de systeembeheerders bij de politie zijn inlog-autorisatie te blokkeren. M. deed veel te lang over zijn opleiding en zijn trajectbegeleiders adviseerden hem de laan uit te sturen. Waarom dat niet is gebeurd, is onbekend.

Rapport

M. was volgens de NOS erg actief met het verzamelen van vertrouwelijke informatie korte tijd voor hij werd opgepakt. Volgende week komt er een rapport over de politiemol bij de leiding van de Nationale Politie liggen. Dan kan de Nationale Politie misschien inschatten wat de schade is die M. heeft veroorzaakt.

Zie ook:

‘”Politiemol” had geen vertrouwensfunctie’ (UPDATE)

‘Lekkende agent was eerst nieuwsfotograaf’