Gevonden romp behoort aan vermiste Miranda Zitman

De romp die in januari in Amsterdam werd gevonden in een koffer, blijkt van de vermiste Miranda Zitman uit Soest te zijn. Dat is gebleken uit DNA onderzoek. De romp werd een week na haar vermissing gevonden. Een oproep bij regionale en landelijke opsporingsprogramma’s leverde niets op. Doordat de vriend van Zitman deze week zelf naar de politie stapte, kwam de zaak aan het rollen. Hij is nu verdachte.

Lichaamsresten

Deze week meldde de 56-jarige partner van Zitman zich bij de politie met informatie over haar vermissing. Naar aanleiding daarvan werd onderzoek gedaan in een tuin aan de Lange Brinkweg in Soest. Daar werden lichaamsresten gevonden die toebehoorden aan de Amsterdamse kapster. Zij werd sinds 28 december vermist. Haar partner is vanmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van moord dan wel doodslag en van het wegmaken van het stoffelijk overschot van zijn vriendin.

Koffer

De stoffelijke resten die in de tuin werden gevonden, betroffen niet het complete lichaam. Onderzoek in de DNA-databank heeft aan het licht gebracht dat de in januari aan de Zuider IJdijk in Amsterdam gevonden romp, ook toebehoort aan Miranda Zitman. Een passant attendeerde destijds de politie op de koffer die aan de waterkant lag.

Zie ook:

Stoffelijke resten gevonden in vermissingszaak (UPDATE)

Koffer met menselijke resten gevonden in Amsterdam