Gewapende Groesbekenaar (60) bij instelling gewond door politiekogel

Bij een instelling voor verslavingszorg in Nijmegen is maandagochtend een 60-jarige man uit Groesbeek neergeschoten door de politie. De man reageerde niet op een waarschuwingsschot en richtte een mogelijk vuurwapen op agenten, waarna door de politie gericht werd geschoten.

Iets na 11.00 kwam bij de politie een melding binnen dat er zich een man met een vuurwapen in de wachtkamer van IrisZorg, een instelling voor verslavingszorg aan de Tarweweg zou bevinden. Ook zou een knal vanuit de wachtkamer zijn gehoord.

Waarschuwingsschot

Nadat de politie enkele minuten later ter plaats kwam, werd de Groesbekenaar in de wachtkamer in het bijzijn van omstanders aangetroffen. Vanaf buiten werd door de politie contact gezocht met de man. Hij volgde geen instructies op van agenten die de situatie als dreigend ervoeren. Nadat ook niet op een waarschuwingsschot werd gereageerd en de man zijn mogelijke wapen op agenten richtte, is door de politie gericht geschoten.

Eerste hulp

Hierop was de situatie snel onder controle. Aan de 60-jarige man werd eerste hulp verleend door de politie, waarna hij met een ambulance naar het ziekenhuis werd gebracht. Er zijn geen andere gewonden gevallen.

Onderzoek Rijksrecherche

Door de Rijksrecherche is een onderzoek opgestart. Dat is gebruikelijk als er door de politie wordt geschoten en er mensen gewond raken. Daarnaast worden betrokkenen gehoord en wordt sporenonderzoek verricht. Ook wordt onderzocht of de man daadwerkelijk een vuurwapen had.