Gewapende man opgepakt die Tim Hofman op Media Park wilde doden

Een 41-jarige man uit Breda is vorige maand opgepakt nadat hij met een vuurwapen en mes het BNNVARA-gebouw in Hilversum was binnengelopen. Hij was daar naar eigen zeggen om presentator Tim Hofman te vermoorden. Dat meldt BNNVARA maandag.

Het personeel van BNNVARA en dat van de NTR, VPRO en Human, dat in hetzelfde gebouw zit, is maandagochtend geïnformeerd.

Beveiliger

Het incident gebeurde op woensdag 6 september rond 21.00. Een man liep het gebouw aan het Wim T. Schippersplein binnen en vertelde tegen een beveiliger dat hij daar was om Tim Hofman om het leven te brengen. De beveiliger schakelde direct de politie in, waarna de man naar buiten werd geleid en werd opgepakt. De 41-jarige man uit Breda zit sindsdien vast.

De man bleek een tas bij zich te hebben met daarin een vuurwapen en een mes. Volgens BNNVARA had de man geen explosieven bij zich, zoals weekblad Panorama vorige week suggereerde.

Eerder aanwezig

Na het incident bleek dat de man al eerder op die woensdag 6 september het pand in was geweest om te proberen via de receptie een ontmoeting te regelen met Tim Hofman. Omdat dat niet was gelukt, keerde hij ’s avonds terug.

Over het motief van de verdachte is nog niets bekend. De verdachte is geen ex-werknemer of op andere wijze verbonden aan BNNVARA of een van de andere omroepen. Hij heeft niet in een BOOS-uitzending gezeten of is daar onderwerp van gesprek geweest.

‘Weerzinwekkend’

Lonneke van der Zee, algemeen directeur BNNVARA in een reactie: ‘Onze eerste zorg is uitgegaan naar Tim, de beveiliger en receptiemedewerker in kwestie en het redactieteam van BOOS. Vanzelfsprekend had het nieuws over deze gebeurtenissen grote impact. Zij hebben de hulp gekregen die nodig is om dit te kunnen verwerken. Het is weerzinwekkend dat we te maken hebben gehad met zo’n ernstig incident. Dat maakt grote indruk op ons allemaal.’

Hofman zelf heeft via Instagram inmiddels ook gereageerd op het nieuws. Hij zegt goed te zijn opgevangen door zijn werkgever en naasten. De presentator zegt zelf nog niets te kunnen delen over de verdachte en zijn motieven.