Geweld in tbs-kliniek Oldenkotte

Een patiënt van tbs-kliniek Oldenkotte heeft geprobeerd een medewerkster de keel dicht te drukken en met lakens brand te stichten. De incidenten kwamen pas deze week naar buiten toen de inmiddels oud-patiënt zich bij de rechtbank in Zutphen moest melden. Dat schrijft De Twentsche Courant Tubantia. 

Het geweld in de tbs-kliniek is nooit eerder naar buiten gebracht. De brandstichting in de hobbyruimte had plaats op 11 april vorig jaar. De aanval op de medewerkster al een jaar eerder, op 23 april 2010. In datzelfde jaar, op 11 november, vond er nog een mishandeling plaats binnen de kliniek.

De 42-jarige Van der M. wordt door justitie verantwoordelijk gehouden voor al deze incidenten. De verdachte verbleef in die tijd als patiënt in de Rekkense kliniek.

Volgens justitie stichtte de verdachte april vorig jaar met behulp van lakens brand in de hobbyruimte. Een jaar eerder drukte Van der M., aldus justitie, een medewerkster van de kliniek de keel dicht. In hetzelfde jaar zou Van der M. ook iemand hebben gebeten, gekrabd en geslagen. Aldus De Twentsche Courant Tubantia.