Man uit Hengelo opgepakt om liquidatie (VIDEO)

In Twente zijn deze week twee liquidaties bekend geworden. Woensdag is uit het Twentekanaal bij Markelo een vermoorde man uit het water opgedregd. Op die dag is in Enschede de 24-jarige Joey Moes doodgeschoten. De zaken lijken niet met elkaar in verband te staan.

Autosloperij

Donderdag hield de politie in Amsterdam drie mannen aan, van 27, 28 en 30 jaar die verdacht worden van betrokkenheid bij de moord in Enschede. Dat gebeurde op woensdagavond bij het winkelcentrum Twekkelerveld. Moes werd van zeer dichtbij plotseling beschoten, ook in zijn gezicht. De Enschedese familie Moes is onder meer actief in de autosloperij.

Almere

De politie maakte gisteren ook bekend dat de dode die in het Twentekanaal is gevonden een een 24-jarige inwoner van Almere is. Hij was verpakt in plastic. Vermoedelijk is hij gedumpt in de nacht van dinsdag op woensdag. Het lichaam was niet afgezonken. Medewerkers van Rijkswaterstaat zagen het pakket drijven ter hoogte van de Meenweg in Markelo. Inmiddels is een 42-jarige man uit Hengelo (O.) opgepakt omdat hij betrokken zou zijn bij de dood van de 24-jarige man uit Almere.

Beeld RTV Oost: