Geweld Marbella: geruchten over een diefstal van 400 kilo cocaïne

In Spaanse media circuleren geruchten over de achtergronden van de liquidaties van de afgelopen maanden aan de Costa del Sol. De vorige week geliquideerde 58-jarige Fransman zou door de politie zijn onderzocht op verdenking van wapenhandel, evenals zijn vrouw die niet bij hem in de auto zat.

Vuilnisbak

Zij was thuis en vond, na de schoten gehoord te hebben, het lichaam van haar man in de garage bij hun woning. De twee zouden volgens een politiebron tegen El Español op de hoogte zijn geweest van de dreiging op hun leven. Het gebruikte AK-47-geweer heeft de politie vlakbij de plaats delict in een vuilnisbak gevonden. De daders zijn spoorloos verdwenen op een motor.

400 kilo

Of deze moord te linken valt aan eerdere moorden is nog niet duidelijk. Er is wel sprake van onderzoek naar de rol van Nederlanders na de liquidatie in Torremolinos van Hamza Ziani (33).

El Español suggereert dat de moord op Ziani te maken heeft met een ruzie over 400 kilo cocaïne tussen een Colombiaanse groep en een groep rondom David Ávila (36, alias “Maradona”) die dit voorjaar werd doodgeschoten voor een kerk in San Pedro de Alacántara, bij Marbella, na de eerste communie van zijn zoontje.

Stempel

Zijn organisatie – Los Gordos, eigenlijk een hasjbende uit Andalucía – zou de 400 kilo van de Colombianen hebben geript en een Nederlandse groep rond Ziani zou aan de kant van de Colombianen staan. De Nederlanders zouden de 400 blokken hebben gekocht van Los Gordos maar naar aanleiding van het stempel met Colombia hebben gecommuniceerd met de afzender, waarna bleek dat ze gestolen waren.

Dat zou reden zijn geweest voor de aanslag op Maradona en ook voor een aanslagen op een fitnesscentrum en een restaurant (“Heaven”) in Estepona. In Dubai zou een ander vooraanstaand lid van Los Gordos zijn overleden na een crash met een Ferrari.

Enkele weken geleden schoot een onbekende Hamza Ziani dood, dat zou een vergelding zijn.

Zie ook:

Zomer met geweld aan de Costa del Sol