Gewelddadige Duitse overvallers in Nederland

Drie gewelddadige Duitse overvallers verblijven waarschijnlijk in Nederland. De drie hebben zich tussen 2011 en 2016 schuldig gemaakt aan zes overvallen op supermarkten en op twee geldtransporten in Wolfsburg en Cremlingen. Het gaat om Ernst-Volker Staub, Burkhard Garweg en Daniela Klette (foto). 

De drie pleegden de overvallen met zwaar geschut; zo gebruikten ze onder andere kalasjnikovs en een granaatwerper. Bij de overval op het geldtransport in Cremlingen maakten ze zo’n 600.000 euro buit. 

Het vermoeden dat de drie in Nederland verblijven komt waarschijnlijk voort uit een spoor van een mobiele telefoon. Daar komt bij dat het drietal zich al eerder heeft schuilgehouden in Nederland.

Vuurwapengevaarlijk

“Het is onbekend hoe ze in Nederland leven. Ze kunnen verblijven op een afgelegen boerderijtje, anoniem in een stad of voortdurend wisselen van woning en zich dan bijvoorbeeld voordoen als toeristen,” aldus de politie. De Landelijke Eenheid waarschuwt dat de drie vuurwapengevaarlijk zijn.

RAF

Ernst-Volker Staub (foto hiernaast), Burkhard Garweg (foto hierboven)en Daniela Klette zijn ex-leden van de Duitse Rote Armee Fraktion (RAF). De RAF was een links-extremistische beweging die vanaf het begin van de jaren zeventig verschillende overvallen, aanslagen en ontvoeringen pleegde. De leiders van de groep, Andreas Baader en Ulrike Meinhof, stierven in de cel. De officiële lezing was dat ze zelfmoord zouden hebben gepleegd.