Gewelddadige ontsnapping Aarlen

De bewakers van de gevangenissen van Aarlen, Itter en Nijvel in België hebben vandaag spontaan het werk neergelegd naar aanleiding van de ontsnapping van twee gedetineerden uit de gevangenis van Aarlen. De 24-uursstaking breidt zich ook uit naar andere gevangenissen in Wallonië. Vrijdagavond gijzelden twee gevangenen twee cipiers in de gevangenis van Aarlen en wisten te ontkomen. De twee bewaarders raakten gewond, respectievelijk aan het gezicht en aan de keel. 

 

De twee voortvluchtigen zijn David Manella en Jason Bechet. Manella is op 26 maart jongstleden veroordeeld tot acht jaar cel voor een ontsnapping met gijzelneming uit de gevangenis van Nijvel op 13 juni vorig jaar.

De politie in Luxemburg heeft via Twitter het publiek ontraden lifters mee te nemen.

Manella komt uit Charleroi.  

Afgelopen februari is hij veroordeeld tot 15 jaar cel voor een lange lijst van overvallen en carjackings met geweld, in de zomer van 2010.

Zijn groep overviel een speelhal in Jumet, een krantenwinkel en een nachtwinkel in Ransart, verschillende auto’s, een doe-het-zelfzaak, een Match-winkel, een postkantoor en pizzeria in Jurbise.

In de slecht onderhouden Belgische gevangenissen klaagt het personeel al jaren over onveilige situaties.

Vorig jaar ontsnapten vier gevangenen uit de gevangenis van Andenne.