Gewelddadige overval geldtransport Orly

Bij een overval op een geldtransportbedrijf in Orly-Ville, bij Parijs, is woensdag een dode gevallen. Twee andere medewerkers van het bedrijf raakten gewond. De dode viel toen de overvallers in alle vroegte een ontploffing veroorzaakten bij de voordeur van het bedrijf. Daarna bliezen ze met een tweede lading de kluis in het bedrijf op. De daders zijn voortvluchtig.

 

De als politieagenten vermomde daders blokkeerden in alle vroegte de weg met een brandende auto juist op het moment dat de beveiliging van het bedrijf werd afgelost.

Bij de eerste ontploffingen verloor een bewaker direct beide benen en stierf ter plekke. Toegesnelde politieagenten werden onder vuur genomen.

Bij vertrek gijzelde de groep een voorbijganger die ze meenamen op de vlucht. Er zouden vier tot zes daders bij de overval betrokken zijn, die in twee auto’s zijn ontkomen. De gijzelaar werd korte tijd later ongedeerd vrijgelaten. Hoeveel de groep buit heeft gemaakt is onbekend.

De overval vertoont opmerkelijke gelijkenis met die op geldtransportbedrijf Brink’s in Amsterdam-Zuidoost van eind juni.

{youtube}ez8ShkzA9GU{/youtube}