Gewelddadige taxirover door AT aangehouden

Een arrestatieteam van de politie Haaglanden heeft maandagavond een 37-jarige man aangehouden die ervan wordt verdacht de afgelopen week drie gewelddadige berovingen op onder meer taxi’s te hebben gepleegd.

Vuurwapen

De berovingen leidden tot veel onrust, met name in de Haagse taxiwereld. Een 50-jarige Zoetermeerse taxichauffeur op 21 oktober op de Rederijkerstraat onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van een geldbedrag. Een dag later, op woensdag 22 oktober, werd in diezelfde straat een 62-jarige Hagenaar in zijn woning beroofd en daarbij ernstig mishandeld.

Mes

Het derde incident vond plaats op de vroege ochtend van 25 oktober. Wederom werd een taxichauffeur in zijn taxi slachtoffer. Daarbij gebruikte zijn belager een mes om zijn dreiging kracht bij te zetten, waardoor het slachtoffer verwondingen opliep in zijn hals en aan zijn handen. De overvaller maakte geen buit bij deze beroving, maar veroorzaakte wel veel onrust in de buurt en onder taxichauffeurs. De politie was bang dat de man steeds geweddadiger zou gaan opereren

Eén verdachte

In het onderzoek van de recherche Zuiderpark werd al snel duidelijk dat één enkele verdachte waarschijnlijk verantwoordelijk was voor alle drie de incidenten. De identiteit van de verdachte werd daarna bekend. De man leidde een zwervend bestaan. Zijn foto werd verspreid onder politiemensen.

Meer berovingen

Maandagavond kreeg de politie een tip dat de man zich vermoedelijk in Berkel en Rodenrijs bevond en hij werd gelokaliseerd op een bouwterrein aan de Westpolder. Daar is hij door een arrestatieteam aangehouden. De politie onderzoekt of de verdachte betrokken is bij meer berovingen.