Geweldsuitbarsting in Terneuzen (VIDEO)

Dinsdagavond is aan de Iepenlaan in Terneuzen (Zeeuws-Vlaanderen) een man die juist was vrijgelaten door de politie op straat neergeschoten. De man is in kritieke toestand met een traumahelikopter naar een ziekenhuis gebracht. De dader is te voet ontkomen en is voortvluchtig.

(beeld omroep zeeland)

Ander ziekenhuis

Het incident gebeurde rond 19.00 uur. Het slachtoffer is een 27-jarige inwoner uit Terneuzen van Antilliaanse afkomst. Hij was niet aanspreekbaar. Rond 20.15 uur is hij in kritieke toestand naar een ander ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer is dezelfde man, die op 30 november na een schietincident op de Walstraat licht gewond werd aangetroffen op straat, kort daarvoor was een 23-jarige man in de Brouwerijstraat gedood door kogels. Hij werd toen aangehouden en werd dinsdag in vrijheid gesteld.

Capuchon

De omgeving van de Iepenlaan is voor een sporenonderzoek afgezet. Onder andere met een politiehond is in de omgeving naar de gevluchte dader en naar sporen gezocht. De dader is te voet gevlucht en later vermoedelijk in een grijze auto gestapt. De man droeg een witte jas met capuchon.

Brouwerijstraat

Een 25-jarige man uit Terneuzen zit in ieder geval nog drie maanden vast voor de nachtelijke schietpartij in Brouwerijstraat. Hij is enkele dagen na het incident opgepakt in Amsterdam. De gisteren beschoten 27-jarige Terneuzenaar was net vrijgelaten, maar is nog wel verdachte in de zaak van het schietincident van twee weken geleden. Dat bepaalde de rechtbank in Middelburg dinsdag.

Gemixt

Alle verdachten en het slachtoffer zijn bekenden van elkaar. De schietpartij hangt samen met een jarenlange vete tussen twee groepen in Terneuzen die bestaan uit mensen van gemixte komaf, in beide groepen zitten mensen van Antilliaanse, Nederlandse, Turkse en Oost-Europese afkomst. Ook zijn er leden van één familie in verschillende kampen, aldus Omroep Zeeland.