Gewiste mails uit PGP-telefoon teruggehaald

Deskundigen van het Nederlands Forensisch Laboratorium (NFI) zijn er in geslaagd gewiste e-mails uit versleutelde smartphones van criminelen terug te halen. Dat schrijft Het Parool op basis van de zitting van dinsdag tegen Nauofal “Noffel” F.

Andere mailadressen

Justitie stelt dat deze techniek extra bewijs op heeft geleverd dat Naoufal F. (36) de mislukte moordaanslag op crimineel Peter R.  5 november 2015 in Diemen van afstand aanstuurde. In de gerecupereerde berichten ziet justitie ook bewijs dat F. de gebruiker is van twee andere mailadressen die in telefoons van medeverdachten of van andere criminelen stonden.

Dat betekent waarschijnlijk dat ook PGP-e-mails van andere criminelen leesbaar kunnen worden gemaakt.

Kritische vragen

In de zaak tegen Noffel komt naar voren dat de gebruiker van het e-mailadres CWXH690U@pgpsafe.net contact heeft met de tot twintig jaar cel veroordeelde huurmoordenaar Atif M. en hem kritische vragen stelt over de mislukking. Justitie zegt dat achter dit mailadres F. schuilging. Hij is volgens justitie  ook de persoon met de bijnamen  ‘Buik’ en ‘Tijger’ zijn die in de Blackberry’s van twee uitvoerders stond opgeslagen.

Eerder bericht over de zitting van vandaag:

Rechtbank: zaak tegen Noffel gaat door (UPDATE)