Schietpartij in Zwolle was mogelijk liquidatiepoging (UPDATE)

In de Zwolse wijk Stadshagen is zaterdagnacht een 25-jarige man lichtgewond geraakt bij een schietpartij. Volgens buurtbewoners gaat het om een afrekening in het criminele milieu. Het slachtoffer zou Idris M. zijn die samen met zijn jongere broer in 2016 is veroordeeld voor cocaïnehandel.

Automatisch vuurwapen

De schietpartij vond rond 3.50 plaats aan de Van Disselstraat. Buurtbewoners hoorden meerdere salvo’s uit een vermoedelijk automatisch vuurwapen. De kogels werden afgevuurd in de richting van een geparkeerde auto. De bestuurder zou nog hebben teruggeschoten en belandde lichtgewond in het ziekenhuis waar hij inmiddels uit ontslagen is.

30 kogels

Bij de schietpartij zou zeker 30 keer zijn geschoten. Minstens twee woningen en meerdere geparkeerde auto’s werden geraakt door rondvliegende kogels. Buurtbewoners zeggen tegen RTV Oost dat de auto van het slachtoffer regelmatig op de parkeerplaats stond. ‘Vaak met de lichten aan, met mensen erin en met draaiende motor. De auto was vaak middelpunt van allerlei verdachte activiteiten. Dat er iets is gebeurd, verbaast ons niets.’

Explosie grillroom

Het vermoedelijke slachtoffer, Idris M., was voorheen eigenaar van grillroom Da Vinci aan de Oude Vismarkt in Zwolle, waar in 2014 een enorme explosie plaatsvond. Bij de explosie werd de complete voorgevel en het interieur van het pand weggeslagen. M. werd daar zelf strafrechtelijk voor vervolgd omdat het om verzekeringsfraude zou gaan, maar hij werd uiteindelijk in 2017 vrijgesproken.

Volgens de politie zijn er mogelijk meerdere personen bij het schietincident betrokken. Daarnaast is de politie op zoek naar de bestuurder(s) van een scooter die bij het voetbalveld in de omgeving gezien is.