Gewonde leidt politie naar 6 vastgebonden mannen (UPDATE)

In een loods van het bedrijf Stedefra in het Limburgse Susteren heeft de politie dinsdagavond laat 6 geknevelde mannen aangetroffen. De agenten waren door een bebloede Poolse man naar de loods geleid. Even daarvoor had de Pool in paniek bij een huis in de buurt aangebeld. 

De bebloede man was met een auto met Poolse kentekenplaten dwars door het hek van het bedrijf gereden. Hij kwam daarbij met zijn auto in een weiland terecht en kon niet meer verder rijden. De Pool stapte uit en rende naar het huis om alarm te slaan. ‘Hij stond bebloed bij ons voor het raam’, vertelde de bewoner aan de regionale omroep L1. ‘Mijn vriendin en ik zijn ons kapot geschrokken.’ De man vertelde dat iemand hem iets aan wilde doen.

Politiebureau

Korte tijd later vond de gealarmeerde politie de 6 geknevelde mannen. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau. Wat zich precies heeft afgespeeld in de loods is nog onbekend. De NOS meldt op basis van nog onbevestigde berichten dat de vastgebonden mannen in het pand zouden hebben gewoond. Later berichtte de omroep dat het zestal werkzaam zou zijn bij een illegale sigarettenfabriek; mogelijk zijn ze bij een overval van de illegale fabriek gekneveld. De eigenaar van de loods is aangehouden.

Brand

Eerder deze maand vloog op het terrein van het bedrijf een Sloveense truck met daarop 8 personenauto’s in brand. Volgens de politie waren er geen aanwijzingen dat die brand was aangestoken.