Slachtoffer schietpartij bekende Gwenette

Bij een schietpartij in de Amsterdamse wijk Nieuw Sloten is in de nacht van vrijdag op zaterdag een man ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht. De man zou zijn beschoten door twee mannen, die in een auto zijn gevlucht. Het slachtoffer is Inchomar B., zo heeft een goed ingevoerde bron aan Crimesite gezegd. Zijn advocaat wilde dat niet bevestigen.

Vuilnisbakken

De politie is na de schietpartij een grote zoekactie begonnen, waarbij een helikopter en tien politieauto's zijn ingezet. Dat heeft nog niks opgeleverd. Bij het sporenonderzoek is in vuilnisbakken gezocht naar het vuurwapen. B. werd in het najaar van 2012 aangehouden op de Dam in Amsterdam samen met Gwenette M. als verdachte van het voorbereiden van een moord. In juli stelde de rechtbank hem en twee medeverdachten op vrije voeten

Zestien schoten

Getuigen zeggen tegen regionale zender AT5 dat er tussen een uur en half twee zeker zestien keer zou zijn geschoten op het slachtoffer. Er zou ook zijn geschoten toen een omstander het slachtoffer probeerde te helpen. De politie wil de identiteit van het slachtoffer niet bevestigen. Een Team Grootschalig Onderzoek onderzoekt de schietpartij en roept getuigen op zich te melden bij de politie.

Vete

De politie gaat ervan uit dat er tussen verschillende groepen in de Amsterdamse onderwereld een gewelddadige vete aan de gang is. Onder meer tussen de groep van Benaouf A. – het beoogde doelwit van de schietpartij in de Staatsliedenbuurt, die deze aanslag overleefde – en groep rond Gwenette M. De officier van justitie verdacht Gwenette M. ervan de aanslag in de Staatsliedenbuurt te hebben georganiseerd. 

Ook de moorden op Najib Bouhbouh en Rida Bennajem zijn een gevolg van dit conflict.