Dode na schietpartij bij Rembrandtplein Amsterdam (UPDATE3)

Bij een schietpartij in parkeergarage The Bank bij het Rembrandtplein in het centrum van Amsterdam is zaterdagochtend kort voor half vijf een man neergeschoten. De man is later op de zaterdagochtend overleden in een ziekenhuis.

Almere

Agenten werden op straat aangesproken met de melding dat er in de parkeergarage zou zijn geschoten en een zwaargewonde zou zijn gevallen. Het slachtoffer blijkt een 26-jarige man uit Almere te zijn.

Diezelfde nacht zijn vier verdachten aangehouden. Getuigen ter plaatse konden vertellen dat na het schietincident meerdere verdachten gevlucht waren in een auto. Politie-eenheden zochten in de omgeving en het betreffende voertuig werd gezien. Met behulp van de zogenaamde uitpraat-procedure haalden agenten de vier verdachten uit het voertuig. Het zijn drie mannen van 24, 21 en 20 jaar oud uit Amsterdam en een vrouw uit Diemen van 22. Ze zaten zaterdagochtend nog vast voor verhoor.

Ruzie

De parkeergarage ligt aan de Amstelstraat in de nabijheid van vele clubs en kroegen. Op het moment van de schietpartij, rond 04.20, was het erg druk in de parkeergarage en de omgeving. De politie kon met moeite de straat en de garage afzetten voor onderzoek, veel mensen konden niet bij hun auto. Er zijn veel voertuigen van hulpdiensten ter plaatse geweest, ook van de brandweer. Verder kwam een traumahelikopter ter plaatse.

AT5 bericht dat een getuige vertelde dat er een ruzie tussen meerdere mensen vooraf is gegaan aan het schieten. De schutter zou daarna zijn ontkomen.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er bij de parkeergarage bij het Rembrandtplein een schietpartij plaatsvindt. Op 11 september vorig jaar werd een 24-jarige man in The Bank neergeschoten. Hij overleefde de aanslag. Voor de schietpartij werden 2 mannen vervolgd.

Op 16 januari 2005 was er na een uitgaansnacht een ruzie en een vechtpartij in een parkeergarage aan de andere kant van het Rembrandtplein, in de Reguliersdwarsstraat, die eindigde in een dodelijke schietpartij. De 31-jarige “Rico” Flores Lopez was het slachtoffer.