Maynard werd achtervolgd door Amsterdam-Zuidoost (UPDATE7)

Voordat hij werd doodgeschoten is oud-profvoetballer Kelvin Maynard (32) volgens de politie woensdagavond waarschijnlijk achtervolgd vanaf het Wethouder De Roosplein in de richting van de Valburgdreef. Zijn auto reed toen tegen de gevel van de brandweerkazerne op de Langbroekdreef in Amsterdam-Zuidoost.

Brandweerkazerne

Maynard werd rond 20.30 onder vuur genomen. De schutter zat met iemand anders op een motor. Volgens de politie was die zwart en waren de twee ook in het zwart gekleed. De verdachten vluchtten op de motor, vermoedelijk in de richting van de Gooiseweg.

FC Volendam

Tegen het Algemeen Dagblad heeft de politie gezegd dat Maynard een bekende van de politie was, terzake waarvan is onbekend. Kelvin Maynard voetbalde onder meer bij FC Volendam, FC Antwerp en FC Emmen. Dit seizoen speelde hij bij Alphense Boys in Alphen aan den Rijn. Zijn laatste clubs waren FC Burton Albion, Spakenburg en Quick Boys. Daarvoor voetbalde hij in het buitenland ook in Portugal en Hongarije, bij SC Olhanense en Kecskemeti MT.

De politie zegt er vooralsnog vanuit te gaan dat dit schietincident losstaat van de moord op advocaat Derk Wiersum op woensdagochtend.