Gewonde na schoten in Amsterdam (UPDATE2)

In Amsterdam heeft woensdagavond een schietincident plaatsgevonden. Een 43-jarige Amsterdammer is daarbij licht gewond geraakt. Een speciaal gewapend team van de politie heeft naar een dader gezocht. Er werd niemand gevonden.

Beeld: de locatie waar de schoten werden gehoord aan de Adelaarsweg in Amsterdam-Noord (foto: politie)

Schoten

De politie bevestigt dit donderdagochtend. Rond 22.50 werden er schoten gelost aan de Adelaarsweg, in Amsterdam-Noord. De politie trof daarna een slachtoffer aan met lichte verwondingen, in een pand aan het Hagedoornplein van het Leger des Heils. De persoon is ter plaatse door ambulancepersoneel geholpen aan zijn verwondingen. De man hoefde niet naar het ziekenhuis.

Op zoek

De politie is daarna op zoek gegaan naar verdachten, maar vond geen mogelijke dader. De forensische dienst van de politie is een onderzoek gestart. Daarvoor werd de Adelaarsweg afgezet. (tekst gaat verder onder de foto)

De DSI is op zoek naar een mogelijke dader bij de Sixhaven in Amsterdam-Noord (foto Michel van Bergen / Mizzle media)

Op beelden van een fotograaf ter plaatse is te zien dat de Dienst Speciale Interventies (DSI) deze nacht ook aanwezig is geweest. De politie zou de Sixhaven hebben omsingeld en doorzocht, omdat er een mogelijke verdachte van de schietpartij over het hek zou zijn geklommen. Getuigen wezen hierop. Deze informatie is niet bevestigd door de politie.

De stadszender AT5 meldt donderdag op haar website dat het slachtoffer een 43-jarige Amsterdammer is, die gewond is geraakt aan zijn hand. Ze schrijft dat er twee schoten zijn gehoord.